Najboljše sladice, so tiste sladice, ki jih pripravimo iz sezonskega sadja. Trenutno po obronkih gozdov in na vrtovih ne manjka malin. To živo-roza, rahlo kiselkasto sadje je primerno za pripravo različnih sladic. Danes z vami delimo recept – MALININA PITA.
Sestavine za testo:
- 180 g bele gladke moke
- 30 g mandljev (neoluščenih)
- 1 celo jajce
- 50 g masla
- 25 g čokolade za kuhanje
- 15 g kakava
- 60 g sladkorja v prahu
Sestavine za nadev:
- 350 g mascarpone sira
- 50 g sladkorja v prahu
- 150 ml sladke smetane
Sestavine za preliv:
- 250 g malin (svežih ali zamrznjenih)
- 50 g sladkorja v prahu
- 1 vaniljev sladkor
V sesekljalnik stresemo mandlje, dodamo jim 2 žlici sladkorja in vse skupaj sesekljamo. Čokolado stopimo nad paro in počakamo, da se malo shladi. V skledo damo kakav, moko in sesekljane mandlje s sladkorjem, premešamo in dodamo jajce, sladkor, maslo in čokolado.
Testo dobro pregnetemo, ampak res dobro, da ne ostane zdrizasto. Popolnoma gladko testo brez grudic oblikujemo v kepo in ga damo počivat v hladilnik za cc. 45 minut. Preden ga vzamemo iz hladilnika pripravimo maskarpone nadev. Vse sestavine za nadev zmešamo skupaj s pomočjo metlice.
Pripravimo malinov pire. Maline, sladkor in vanilijev sladkor damo v kozico in ogenj, mešamo dokler ne zavre, odstavimo in pustimo, da se ohladi.
Testo položimo v pekač, nanj nadevamo maskarpone nadev in preko malinin pire, damo ogreto pečico na 160 stopinj in pustimo peči 25 minut. Preden pito postrežemo mora biti popolnoma ohlajena – najboljša je naslednji dan.